Kolmas ravintolapäivämme
on enemmän kioskityyppinen ulkoilmatapahtumassa:
Marttaliiton teemana on Suomineidon voileipäpöytä.
Lastentapahtumassa esittelemme pikkukokkitoimintaa ja vihanneksia.
Lapset saavat tunnistaa ja maistella vihanneksia. Lisävinkkejä: http://www.pikkukokki.fi/
Kässäkahvilassa opastamme myös marttailuun sekä virkkaamaan vihanneksia.
Lapset saavat tunnistaa ja maistella vihanneksia. Lisävinkkejä: http://www.pikkukokki.fi/
Kässäkahvilassa opastamme myös marttailuun sekä virkkaamaan vihanneksia.
Villiyrtit ja keskisuomalainen perinneruoka
Marttaliiton teemana ovat villiyrtit. Keski-Suomen Martat ry julkaisi 40 v sitten Aino Lampisen kirjan Ruokia ja ruokataloutta Keski-Suomessa, josta poimimme perinneruokien ohjeita. (Kädet täynnä toimintaa -historiikin s. 136)
Nokkoskeitto - sis. juureksia ja kasviksia + munaveneet yrttisalaattipedillä
Kermamuikut + keitetyt perunat ja porkkanat , punajuuri-purjo-omenasalaatti,
nokkosnäkkäri + ruisleipä + yrttilevite
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti